Hajdúszoboszló is célállomása a 2018-as Tour de Hongire kerékpárversenynek!

A 2018-as Tour de Hongrie hatnapos programja során 800 kilométert teljesít majd a mezőny, amely útja során tíz megyén és száz településen teker majd át.

A viadal prológjának, vagyis a 4 kilométeres egyéni időfutamnak augusztus 14-én a Balaton fővárosa, Siófok ad otthont. Másnap, az 1. szakasz során a Magyar tenger északi partján, Balatonalmádiból indulva Keszthelyre, a Festetics kastélynál felállított célig jut el a mezőny. A harmadik versenynapon Velence és Székesfehérvár közötti etapra kerül sor, a nemzetközi mezőny célbaérkezése a fehérvári Királyi Napok egyik fő eseménye lesz.

Augusztus 17-én Cegléd központjában lesz a 3. szakasz rajtja. Az alföldi, teljesen sík és nagyon hosszú, 210 kilométeres szakaszon látványos mezőnysprint várható a Hajdúszoboszlón felállított célban.

„Nagyon sok város fogad jó szívvel minket, a kategória emelésével szívesen jönnek a nagyobb proficsapatok, köztük például a lengyel CCC Sprandi Polkowice is – tette hozzá Eisenkrammer Károly. – Érdekesség, hogy például az útvonalban először szereplő célállomás, Hajdúszoboszló figyelmét éppen ez a lengyel csapat keltette fel, hiszen a fürdőváros vendégeinek jelentős hányada Lengyelországból érkezik minden évben, úgyhogy a CCC bringásai itt nagyon komoly támogatásra számíthatnak majd.”

Karcagról rajtol augusztus 18-án a viadal királyetapja, a karaván a Bükk emelkedőinek meghódítása után a kerékpáros fesztivállal készülő Miskolcon zárja ezt a szakaszt. A zárónapon Budapesten – a tervek szerint Újbudán, a Duna partján, éppen ott, ahonnan az első, 1925-ös Tour de Hongrie mezőnye útjára indult – látványos körpályás versennyel fejeződik be a hatnapos Tour de Hongrie.

A viadal egyik kiemelt partnere lesz ebben az évben is a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelynek műszaki vezérigazgató-helyettese, Mikesz Csaba biztosította a szervezőket, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a viadal állapotára: „A társaságunk bejárja majd az érintett útszakaszokat, a feltárt hibákat azonnal kijavítja, hogy a kerékpárosok megfelelő biztonságban versenyezhessenek. De nemcsak az útvonal állapotára fordítunk kiemelt figyelmet, az utak környezetére is ügyelünk, hogy a közönség is jó körülmények között szurkolhasson, a közlekedőket pedig kiemelt információkkal látjuk el az adott útszakaszokról.”

A 2018-AS TOUR DE HONGRIE PROGRAMJA

 

Augusztus 14. (kedd): Prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km)
Augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (160 km)
Augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (170 km)
Augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszoboszló (210 km)
Augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (178 km)
Augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Budapest–Budapest (78 km)

Forrás: tourdehongrie.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük