Hogyan enyhíti az ízületi fájdalmakat a gyógyvíz?

A legtöbb ember érzékeny valamilyen mértékben a különböző fronthatásokra kortól és nemtől függetlenül. Fejfájás, fáradtság, levertség és az ízületi panaszok csak néhány tünet, amit front érkezésekor érezni szoktunk. A sort hosszasan lehetne folytatni, azonban van megoldás. Ízületi fájdalmaink enyhítésére a legjobb módszer a megelőzés. Bizonyos gyógyvizek nagyon jó hatással vannak az öregedés hatására kialakuló kopásos ízületi betegségekre. Napjainkban az időjárás szélsőségesebb és kiszámíthatatlanabb, mint az elmúlt évtizedekben, ezért még inkább megvisel minket, amikor egy hideg vagy meleg front érkezik.

Hungarospa Gyógyfürdő

A legjobb módszer a megelőzés

Annak érdekében, hogy megelőzzük az ízületi fájdalmak kialakulását, érdemes rendszeresen látogatni a gyógyfürdőket. Aki már elérte a nyugdíjas kort, jogosult igénybe venni a társadalombiztosítás által támogatott gyógykúrákat. Egy korábbi posztban már írtam erről, itt olvasható.

Melyik fürdőbe menjünk ízületeink védelmének érdekében?

Az egyik legjobb választás Hajdúszoboszló. Az itteni gyógyvíz jódos, brómos, konyhasós összetétele pont megfelelő a mozgásszervi ízületek és kiemelkedő eredménnyel gyógyítja a kopásos betegségeket. Azoknak, akik betartják az orvos előírásait, kilencven százaléka szép javulást tapasztalt.

Mikor menjünk gyógyfürdőbe?

A reumatikus problémákért legtöbb esetben a hideg és a kettős frontok a felelősek. A tünetek többségében a frontok átvonulása után érezzük. Ahhoz hogy ezek hatások minimálisak legyenek, rendszeres fürdőzésre van szükség. Ha csak évente egy-két alkalommal látogatunk el egy termálfürdőbe a hatás minimális lesz.

Tetszett ez a poszt? Kedveld és oszd meg ismerőseiddel Facebook-on!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük