A wellness gyógyító hatásai

Minden keményen ledolgozott hét után jól esne ez kis lazítás és pihenés, persze ez elég költséges lenne. Alkalmanként azonban pénzt és időt szakíthatunk arra, hogy felfrissüljünk és mind testileg mind lelkileg feltöltődjünk. Nézzük meg melyek a leghatékonyabb wellness kezelések és melyik mire való.

Trendi kezelések vagy hagyományos módszerek?

Manapság a wellness és a spa kezelésekre egy konkrét iparág épül, és természetesen az erre elkölthető összeg határa a csillagos ég. Sok új divatos kúrát kínálnak a különböző gyógyfürdők és wellness szállodák, de vajon érnek is annyival többet amennyivel többe kerülnek. A beauty kezeléseknél például hosszú távon hatékonyabb folyamatos hidratálás. Eredményesebb és költséghatékonyabb is az utóbbi. Egy másik felkapott szolgáltatás a krio, vagy jég szauna. Valóban sok pozitív élettani hatása van, azonban inkább a sportolók élvezhetik az előnyeit. Egy átlagember számára még mindig praktikusabb egy jó kiadós szaunázás, arról nem is beszélve, hogy finn vagy infra szaunát minden gyógyfürdőben találunk, jég szaunáért már esetenként elég sokat kell utaznunk. Természetesen minden emberre máshogy hatnak a wellness kezelések, érdemes tehát kísérletezni és kipróbálni amennyit csak lehet. Pozitív hatásait biztosan érezni fogjuk és eldönthetjük, hosszú távon melyek válnak be leginkább. Az alábbiakat összefoglalás egyfajta iránytűként szolgál, hogy lássuk mik a lehetőségeink.

Egy jó forró fürdő olyan, mint a testmozgás

Újabban divatos különböző fürdősókat és fürdőolajokat használni az esti fürdőzéshez, melyeket bármelyik drogériában be lehet szerezni. Azonban kutatások bizonyítják, hogy legjobban a meleg fürdő segíti szervezetünket a regenerálódáshoz. A hatást fokozhatjuk, ha minősített gyógyvízben üldögélünk, ugyanis szervezetünkre gyakorolt hatása szinte megegyezik azzal, mintha könnyű testmozgást végeznénk. Segíti az anyagcserét és optimalizálja a vércukorszintet, emellett csökkenti a gyulladások kialakulását.

Aqua-Palace élményfürdő, Hajdúszoboszló

A szaunázás segít ellazítani az izmokat

Mint minden más wellness kezelésről, a szaunáról is sok tévhit kering. Sokan azt hiszik fogyasztó hatása van, mások méregtelenítő mivoltára esküsznek. Sajnos egyik sem helytálló, hiszen fogyasztani maximum annyit fogyaszt, amennyi vizet kiizzadunk közben, viszont ezt ajánlatos pótolni szaunázás után, különben kiszáradunk. Méregtelenítést is kizárólag a máj és a vesék működésének következtében végezhetünk, ám ennek már tényleg van a szaunához köze. A szaunázás ugyanis felgyorsítja a vérkeringést, ez által szervezetünk több méreganyagot választ ki. A melegben való ücsörgés csökkenti az izom- és ízületi fájdalmakat is.

A forró gőz izomnyugtató hatása

A gőzkamra hatása nagyban hasonlít a szaunához. Segíti az izom ellazulását és csökkenti a gyulladásokat, sőt egy friss kutatás szerint a nedves gőz jótékonyabb hatással van az izmokra, mint a szaunában lévő száraz meleg. Gyógyítja a gyulladást és nyugtatja az izmokat, tehát ha pont erre van szükségünk, akkor inkább a gőzkamra használata javasolt a szaunáéval szemben.

A masszázs segíti az izmok regenerálódását

Egy frissítő gyógy masszázs csodákra képes egy kemény edzés vagy verseny után. Izmaink az intenzív munkavégzés miatt lemerevednek és több napba telik, míg annyira regenerálódnak, hogy ismét terhelni tudjuk őket. Egy üdítő masszázs segíti ezt a folyamatot, emellett csökkenti az izomfájdalmat és a gyulladást. Érdemes tehát egy kemény munkával töltött nap vagy sportolás utáni izompanaszok esetén keresni egy gyógy masszőrt, aki alaposan átgyúrja izmainkat.

Hideg zuhany, az ősi módszer

A hidegzuhany már évszázadok óta alkalmazott módszer a test felélénkítésére. Régi időkben csak a dézsa alá álltak, meghúzták a zsinórt és a dézsa tartalma rögtön az ember nyakába zúdult. Ma már dézsára nincs szükség, elég beállni otthon a zuhany alá és pár percig tűrni a hideg csapvíz borzoló és üdítő hatását. Vigyázzunk, hogy ne töltsünk túl sok időt a hideg víz alatt, mert könnyen megfázás lehet a vége. Itt nagyon is igaz a mondás, miszerint néha a kevesebb több. Ha fokozni szeretnénk a hatást, alkalmazzuk a hideg zuhanyt a szaunázás alatt. Az eredmény nem marad el.

Akciós wellness csomagjaink még foglalhatóak május 31-ig, részletes információ elérhető az alábbi linken:

Wellness csomagok

Tetszett ez a cikk? Kedveld és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük